SHGM'den uçuş izni nasıl alırım ? | Droneturk ® - Droneler için hazırlanan en büyük eğitim platformu
Bugün 01.12.2023 - Türkiye'nin en büyük İHA Eğitim Platformuna hoşgeldiniz

SHGM'den uçuş izni nasıl alırım ?

SHGM’DEN UÇUŞ İZNİ NASIL ALIRIM ?

 
1. Uçuş izinlerinizi Bireysel kaydınızla değil Ticari kaydınızla yapın. Yani Bir Ticari kayıt açınız ( Vergi numaranız yoksa, Firma isminize adınızı, vergi numaranıza TC nizi yazabilirsini ) SHGM Ticari izin başvurularına öncelik tanımaktadır. Bireyselde bulunan cihazı sırasıyla Sat / Şirkete Satış diyip ticari kaydınıza devir edin ve uçuş iznini Ticari kaydınızla yapın
 
2. Pilot lisansınız muhakkak olmalıdır. Yoksa 3. şıkta Ticari seçeceği açılmaz. En büyük yanlış hobi olarak yerleşim alanı içinde yaptığınız uçuş izin başvurularıdır. Bunlar red olarak dönmektedir.
 
3. Uçuşun Amacını Ticari seçin. Mevzuat yerleşim alanına 50m. binalara yaklaşacaksanız izin almanız gerekmekte der. İzin için de lisansınızı yükleyerek Ticari talep açmanız gerekmektedir. Hobi lisansı ile yerleşim alanı içindeki izinler red olarak gelme sebebi budur. İHA Eğitimleri bu 2. ve 3. madde içindir.
 
4. Notam kontrollü alanlara dikkat edin. Burada izin işlemlerinde DHMİ ‘den görüş alınır ve iş biraz uzar. Gerçek anlamda uğraşmayacaksanız notam alanlarının dışında izin alın. İllaki bu alanda uçacaksanız 8. Maddedeki Telsiz belgesine ( Eğitimlerde verilir ) ihtiyacınız var. Birde 4. madde de izin alacaksanız İrtifayı hep 50-60m gibi düşük yazın.
 
Not: Normal izinlerde de kesinlikle 120m. altında izin talep edin. Yoksa izniniz onaylanmaz. 120m. üzerinde uçacaksanız izinsiz uçuş yapabilirsiniz ancak
 
5. Buradaki yarıçapı mümkün olduğunda küçük tutun. Bir şehri seçip çapı büyük tutunca içine emniyet, karakol vb girdiğini unutmayın. Mümkünse 0.1 yeterlidir. Çekim için de anca cihazınız bu mesafeyi kapsar zaten
 
6. Uçuş başlangıç saati gün doğumundan yarım saat sonra, gün batımından yarım saat önce bitmesi gerek. ( Google ye gün doğumu yazın, bulunduğunuz yerin saatini yazacaktır ) Bu ayrıntıya dikkat edin. Gece uçuş izni almayın, mevzuat gereği veremezler. Gece uçuşlarını hepsi izinsizdir
 
7. Mali Mesuliyet Sigortası : Drone sigortası dediğimiz şey bu işte. Sadece Ticari izin başvurularında çıkar karşınıza. Yıllık 126 EURO civarındadır. Sadece karşı tarafa vereceğiniz hasarı karşılar. Cihaza sigorta yapılamaz. Drone sigortasını Nerede yaptırırım derseniz 0850 850 8875 arayıp  detayları dinleyebilirsiniz.
 
8. Notam sahası yani havalimanına 9km. çaplı uçuşlarda istenen bir belgedir. İHA Eğitimlerinde verilir ( En azından biz veriyoruz, diğer okulları bilmiyoruz )
 
Uçuş izninizi kısa süreli tutun ( Maksimum 15 gün gibi ) Daha uzun süreli uçuş izni alacaksanız FR-19 formu (droneturk.com.tr/izinler) linkinde detaylıca anlattığımız şekilde başvurup, güzel bir dosya hazırlayarak izninizi başvurun
 
Ben bir görüntü alıp indireceğim, bu kadar detaya gerek var mı diyorsanız da, uçacağınız yerde askeriye, polis ve güvenlik sorunu yoksa 155i arayın, ehliyetiniz olduğunu, cihazınızın kayıtlı olduğunu vs. anlatın. Tamam bilgimiz var uçun derlerse uçabilirsiniz. yada yanınıza bir ekip gönderecekler ve belgelerinizi kontrol edeceklerdir.
 
Valilik orada kesin yasağı varsa uçamazsınız deme hakkına sahiptir. O zaman yukardaki prosedürü uygularsınız ( FR-19 ile yol almak işiniiz kolaylaştırır. En azından 10 günde alacağınız izni 2 günde alabilirsiniz )
 
İzinsiz uçtunuz, polis geldi tutanak tuttu. Mümkünse tutanağa cihaz kalkış hazırlıkları yapmaktaydı diye yazdırın. Uçuyordu yazıldığı an tutanağa imza atarsınız ama ceza arkadan gelir adresinize. Polis tutanağı hareket merkezine gönderir, merkez SHGM ye. Çoğu Anadolu kasabasında bilgi vererek, ehliyetini göstererek müsaade etmektedirler ( İstanbul, Ankara hariç )
 

SHGM üzerinden uçuş izni bu şekilde. Peki başvuru yaptığınızda bu işlem 10 günü bulabilmektedir bazen. Sebebi de Mülki İdare’den cevabın geç gelmesi.

Kendi imkanlarınızla bu süreyi daha kısaltmak ve 2 günde Notam kontrollü uçuş izni almak istemez misiniz

Bir başka yazımda da bunu dile getirdim. BURAYI TIKLAYARAK 2 GÜNDE NASIL İZİN ALIRIM BU YAZIMI OKUMANIZI İSTİYORUM. 

Sportif Uçuş Nedir?

Ehliyetiniz olmadan sadece Yeşil Alanlarda uçuş yapabilirsiniz. Yeşil alan demek yeşillik değil. Devletin size müsaade ettiği risksiz alanlar. iha.sghm.gov.tr Giriş Yapınca Bilgiler / Uçuş Bölge Haritaları içerisinde bu alanları görebilirsiniz. Cihazınız 500Gr altı ise izinsiz, 500Gr üzeri ise Ehliyetiniz olmadan sistem üzerinden izninizi alabilirsiniz. İzniniz sistem tarafından yeşil alanlarda otomatik onaylanacaktır. Nasıl izin alacağınızı aşağıdaki bölümden okuyabilirsiniz.

Ücretsiz Sportif Ehliyet Nasıl Alırım ?

Yukarda belirttiğimiz gibi Sportif/amatör Lisans ile sadece yeşil alanlarda uçuş yapabilirsiniz. Yerleşim alanlarında ve işaretsiz alanlarda sadece ticari uçuş gerçekleştirebilirsiniz.

Sportif lisansınızı almak için iha.shgm.gov.tr adresinden İHA Pilot Kayıt Başvuru kısmından yapabilirsiniz. Kullanacağınız cihazlar genellikle 4Kg altı olacağı için İHA-0 Sportif seçmeniz yeterli olacaktır. Soruları doğru cevaplamanız yeterlidir.

İHA'lar dikeyde 120m, yatayda 500m. irtifaları geçmeyecek şekilde , 2km görüşe açık alanlarda , gün doğumu ve gün batımı saatleri arasında uçurulur. Gece uçuş yapılmaz. Her uçuştan önce izin almak zorundasınız. Bu detaylar sorularda işinize yarayacaktır. Sorularınızda %70 başarı aldığınızda vesikalık fotoğrafınızı yüklersiniz, SHGM onayından sonra lisansınız onaylanır. Cihazınız olduğu zaman , cihazınızı uçurabilmek için bu işlemi yapmanızda fayda vardır. Ticari ehliyet alan kişilerin bu işlemi yapmasına gerek yoktur.

Ticari Ehliyet Nedir, Nasıl Alırım ?

SHGM yeşil alan dışında kalan yerleşim alanları, Kırmızı Notamlı alanlar ve tanımsız alanlarda sadece Ticari Lisansla uçmanıza müsaade etmektedir. 500Gr altı cihazlar için bir lisans almanıza gerek yoktur. Bu cihazlarla yerleşim alanı içinde sadece FR-19 dediğimiz özel uçuş izni ile biraz prosedür olarak uğraştıran bir şekilde izin alarak uçuş yapabilirsiniz. 500Gr üzeri cihazlarla SHGM sistemi üzerinden Ticari Kayıt oluşturarak Ticari Uçuş İzni Alabilirsiniz. ( Aşağıda nasıl yapıldığı yazmaktadır. )

Kullanacağınız cihaz DJI Mavic, DJI Phantom vb cihazlar ise 12 Saatlik İHA-0 , Zirai Faaliyetler, Endüstriyel ve 4-25 Kg aralığındaki profesyonel cihazları kullanmak için 36 Saatlik eğitimle İHA-1 Belgesine ihtiyacınız olacaktır. Bu eğitimler konusunda BURADAN detaylı bilgileri okuyabilirsiniz.

Aldığım Ehliyeti Nasıl Kayıt Ederim ?

Eğitim aldığınız okuldan aldığınız belgeyi önlü/arkalı tek dosya haline getirin. Droneturk'ten aldıysanız belgeyi droneturk.com.tr/sertifika linkinde TC nizi yazınca Ehliyetiniz hazır önlü/arkalı karşınıza çıkacaktır. Kesinlikle yanınızda taşıdığınız kimliği tek taraflı resmini çekip yüklemeyin. Çift taraflı olacak lütfen unutmayınız. Resmi belgeniz budur.

2) Vesikalık resminizi hazırlayın. Droneturk'te yine aynı adreste vesikalığınızı indirebilirsiniz

3) Aile hekiminizden B Sınıfı Sürücü Olur sağlık raporu alacaksınız. Araç ehliyetinizi yenilerken aldığınız sağlık raporunun aynısı. Son 6 ayda aldıysanız E-Devletinizde kayıtlı olabilir, kontrol edebilirsiniz. Eğer sorun çıkarsa özel hastaneden de alabilirsiniz. Yada iş yeri hekiminiz B Sınıfı Sürücü Olur Gerekliliklerini Karşılamaktadır yazması halinde bu belge de kabul edilebilmektedir.

Evrakların 3ünü ( Önlü arkalı belgeniz, vesikalık ve sağlık belgenizi ) aynı anda sisteme yüklemeyi unutmayınız. Yoksa işleminiz çok uzayabilir. 

İzin Almak İçin Ticari Kayıt mı Açmam Gerek ?

Evet. Aşağıdan göreceğiniz üzere sadece yerleşim alanı üzerinde izin alabilmeniz için Ticari Pilot sertifikanız olacak ve  Ticari Kaydınız Olacak. Uçuş İzni Ekranında Ticari seçeneği çıkmıyorsa Ticari Kayıt Açmamışsınız Demektir

Ticari Uçuş Nedir, Nasıl Ticari Kayıt Açarım ?

iha.shgm.gov.tr giriniz.
Kayıt Oluştur bölümünden Ticari seçiniz
Firmanız varsa Firma Bilgilerinizi bu bölüme girebilirsiniz. Kaydı açan kişi Admindir. Yani hesabı yöneten kişidir. Yani Cihazları kayıt eden, pilotları kayıt eden, uçuş izni alan kişidir. Sorumlu Kurum müdürünüzün açmasına gerek yok. Bu işlerle ilgilenecek personel Ticari kaydı açabilir. Ticari İzinlerde sorumluluk Firmaya Aittir. İzinsiz uçuşlarda ceza her zaman Pilot'a kesilir. SHGM sadece Ticari uçuşlara izin vermektedir. Yani sadece işi olan kişiler yerleşim alanında iş amaçlı Ticari uçuş izni alabilmektedir. Ben stres atacağım, keyif için uçacağım dediğimiz Sportif/Amatör uçuşlara yerleşim alanlarında risk sebebiyle izin verilmemektedir.

Eğer firmanız yoksa
Firma Adı : Adınız-Soyadınız
Vergi Dairesi : İkametinizin olduğu ilçe
Vergi No : TC numaranız

yazarak Ticari kayıt oluşturabilirsiniz. Çünkü her vatandaş TC numarası ile aslında birer vergi mükellefidir. Firmanız yoksa bu işlemi yapabilirsiniz.

Satıcıdan Aldığım Cihazımı Nasıl Kayıt Ederim?

Öncelikle kayıtsız cihaz kullanmanın cezası çok ağır. Kaydın amacı güvenlik riski sebebiyle sinyal kesiciler vb önlemlerle indirilen cihazın kime ait olduğunun bilinmesi gerekliliğidir. Yani trafikte ruhsatsız plakasız araç gezemediği gibi , gökyüzünde de kayıtsız cihaz uçamamaktadır. Cihazı kaydetmek çok basit bir işlemdir. Satıcıdan aldıysanız cihazı satıcı TC nizin üzerine çıkış yapar Sizde aşağıdaki işlemleri yaparsınız

  1. Cihazı satıcıdan aldıysanız satıcı sizin Tc nizin üzerine çıkış yapar, siz de panelinize girip Satın Alınan İha Kaydı'ndan üzerinize alırsınız
  2. Kullanım Amaçlı dersiniz sonraki ekrana ilerlersiniz
  3. Karşınıza cihazın bilgileri çıkacak. Tanımlı Pilot Eklemeniz Gerek. Yukarda anlattığımız gibi bir cihazı kendi üzerinize alabilirsiniz fakat uçurabilmeniz için bu bölüme pilot Tc numarası yazmanız lazım. Sportif yada Ticari lisansınız varsa TC nizi yazmanız halinde Gİrilen TC No Geçerlidir şeklinde yeşil bir uyarı çıkacak karşınıza
  4. İşleminiz tamamlanmıştır. Cihaz üzerinize kayıt edilmiştir. Bilgilerim / İhalarım kısmında cihazınızı göreceksiniz. RUhsat indir kısmından PDF Ruhsatınızı indirip çantanızda taşımayı ve Karekod İndir kısmından QR kodu cihazınıza yapıştırmayı unutmayın. Bu aracınızın plakasıdır. Bizim tavsiyemiz cihazınızın üzerine GSM numaranızı da ekleyin. Kaybolması durumunda en kısa zamanda sizlere ulaştırabileceklerdir böylelikle.
Elimdeki Cihazı Satmak İstediğimde Ne Yapmam Gerek ?

Kesinlikle üzerinizdeki cihazı devir etmeden teslim etmeyin. Unutmayın ki sattığınız kişi cihazın sinyal bağlantısı kopsa, riskli alana düşse, üzerindeki seri numarasından size cezai işlem yapılır. Bu yüzden arkadaşınız dahi olsa devir yapmadan cihazınızı vermeyin. Sattığınız anda Cihazınızın devrini yapın.

Bilgilerim / İhalarım kısmında cihazınızı bulup Sat bölümüne tıklayarak Bireye satış diyerek satacağınız kişinin Tc numarasını yazarak çıkış işlemini yapınız

Siz sat dediğiniz aynı gün karşı tarafta yukarda anlattığımız bölümden üzerine al diyecektir. İkiniz bu işlemi aynı gün yapmanız gerekiyor

Ticari hesap açtığınız zaman hesabınızda cihaz görülmeyecektir. İşte Bireysel hesabınızdaki cihazı Sat diyerek Şirkete Sat diyerek Vergi Numarasını yazıp ( Şahsi Ticari hesap açtıysanız TC numaranız ) diğer bilgiler otomatik gelecek ve Satışınızı yapacaksınız. Ticari hesabınıza girip yukardaki gibi Satın Alınan İha Kaydında üzerinize almanız gerekir

Bu alım/satım işlemlerini de aynı gün yapmanız gerekmektedir.

Elimde kayıtsız bir cihaz var?

İha Üretim / İthalat kısmına girip aşağıdaki bölümleri doldurun.

Cihazınızı ne zaman aldığınızın önemi yok, Edinme Tarihini bugün yapmazsanız cezai işlemle karşı karşıya kalabilirsiniz. 
Menşei DJI marka cihazsa ÇİN yapmayı unutmayın

Niçin İzinli Uçuş Yapmalıyız, Cezası Nedir ?

Özellikle yerleşim alanları içinde keyif için izinsiz cihaz uçuramazsınız. 500Gr altı olsa bile cihazınız bunun cezai yaptırımları vardır. Aslında buradaki konu cihazı uçurmaktan çok şikayetin söz konusu olması. Misal cihazı kaçak uçurdunuz , kimsenin haberi olmadı burada sorun yok. Tabi bir çok kişi bişey olmaz diyerek bu cezalara maruz kalıyor. Siz cihazı uçururken bir eve / kamu binasına yaklaştığınız zaman Özel Hayatın Gizliliği ihlali sebebiye SHGM İha Talimatnamesindeki İzinsiz Uçuş maddesine dayandırılarak işlem yapılıyor

Ceza Nasıl Yazılıyor ?
Öncelikle Emniyet size bir tutanak tutar ( Olay yerinde ceza kesmez )
Tutanak harekat merkezinden SHGM ye gönderilir
SHGM TC nize bu cezayı işler.

Minimum 6 bin ile 10 bin TL gibi yüksek rakamlardır bunlar. Tekrar belirttiğimiz gibi bir vatandaşın şikayeti ile bu işlemler gerçekleşir.
Bunun için kaçak uçursanız bile Binalara 50m den fazla kesinlikle yaklaşmayınız ve kamu binalarının yakınında uçurmayınız. Hatta bize sorarsanız izinsiz uçurmayınız ...

Özellikle gece uçuşu yasaktır . Cihazlarınızdaki çakar lambalar sayesinde kolaylıkla fark edilirsiniz. İzinsiz çektiğiniz görüntüyü internete yüklenmesi halinde genellikle kimse uğraşmaz ama bu görüntü kemu binası, özel bir alan olur ve şikayet olursa geçmişe yönelik işlem de yapılabilir.

Eğer yerleşim alanı içinde değilseniz , nasılsa birşey olmaz diyerek uçuş yapılır genellikle fakat yine de bu bölgeyi tanımanız gerekir. Bir kazı alanı, askeri alan, özel bir mülke ait alan , özel bir fabrika vs olabilir ve siz bilmeyebilirsiniz.

Yani aslında izinsiz uçmak başlı başına bir riski almaktır. Hiç bişey yapamasanız bile oradaki jandarmaya telefonla yada uğrayarak bilgi vermeniz bile sizin yararınazadır.

İstanbul'un ortasında kalkıp emniyete gidip izin alayım diye birşey yapmayın. Çünkü bu yerleşim alanlarında bir risk vardır ve SHGM izin prosedürünü uygulamak zorundasınız. Şöyle düşünün, cihazı uçurdunuz ve bir kaza yaşandı. Bunun sorumlusu kim ? Veya ogün o bölgede bir operasyon var, yada terör ihbarına yönelik herkes cihazın sahibini arıyor. Yada sizden yüzlerce metre ilerdeki cihaz bir evin penceresinin dibinde kişilerin evinin içini görüyor. Yada siz şehrin manzarasını çekeceğim derken altınızda özel askeri alan...

Cihazınızla uçarken neyin ne olacağını bilemezsiniz. Bunun için yazının başında bu riski göze alacaksanız bile uçacağınız bölgeyi çok iyi tanıyın yazdık. Yani bu sorumluluğu başta kabul ediyorsunz demektir.

Nerelerde serbest bir şekilde uçabilirim derseniz iha.shgm.gov.tr sisteminde giriş yaptıktan sonra Bilgilerim / Uçuş BÖlge Haritalarım da inceleyebilirsiniz. Aşağıda bir örnek yayınlıyoruz.

Ticari Uçuş İzin Nasıl Alınır ?
  1. Ticari Pilot Ehliyeti Alınır ve SHGM ye yüklenerek TİCARİ PİLOT Olunur.
    Belgenizi sağlık raporu ile SHGM ye yüklemeyi ve onaylanmasını unutmayınız.
  2. SHGM'de Ticari Kayıt Açılır
    Yukarda nasıl açılacağı belirtilmiştir.
  3. Ticari uçuş başvurusu yapabilmek için DRONE SİGORTASI Yaptırmanız gerekir.
    Aşağıda nasıl yaptırılacağı yazmaktadır
  4. Uçuş yapacağınız bölge Kırmızı Notamlı alan değilse izniniz hızlı onaylanacaktır.
  5. Fakat Kırmızı Notamlı bir alanda uçacaksanız onay mercisinde bir kaç kurum devreye girdiği için bu biraz daha zaman alan bir süreçtir. Aşağıda FR-19 ile nasıl izin alacağınızı açıkladık.

Kırmızı Notamlı Alanlarda FR-19 ile İzin Nasıl Alınır ?

Kırmızı Notamlı Alan demek , yani o bölgede emniyet, askeriye, stadyum, uçuş için risk oluşturulabilecek ( Belki de sizlerin bilmediği ) kamusal alan bulunduğu içindir. Bu yüzden Kırmızı Notamlı alanlarda izin almak için özel bir form düzenlenir .

Süreç şöyle ilerler:

  • FR-19 Formunu BURADAN İNDİRİN
  • Bu formun çıktısı ile Mülki Amirliğe gideceksiniz. SHGM Özel izinde İHA uçuşu için izin talebinizi belirttiğinizde onlar sizi Emniyete sevk edecek. Evrakın sayısını almayı unutmayın.
  • Emniyette risk yoksa zaten oluru alacaksınız. İşte bu evrakın 3. sayfasında aldığınız evrakların sayısını yazmayı unutmayını
  • Bu evrakı SHGM ye posta kanalı ile göndermeniz gerekmekte. Sonrasında onlar sizlerle irtibata geçeceklerdir

Kısacası SHGM burada diyor ki, bu riskli bölgede uçacaksanız Emniyet'e ve Mülki idareye yüz yüze bilgi verin, konuyu anlatın, onların oluru ile bize başvurun diyor.

SHGM sisteminde yer alan Online formun bir benzeridir bu.

Aynı zamanda 500Gr altı cihazlarla TİCARİ Uçuş yapacak pilotlarda bu formla Ticari Uçuş İzni alabilir.

BOŞ FR-19 FORMUNU BURAYA TIKLAYIP İNDİREBİLİRSİNİZ

NASIL DOLDURULACAĞI KONUSUNDA BİR ÖRNEK AŞAĞIDADIR

Drone Sigortası Nedir?

Aracınızla trafik sigortası olmadan trafiğe çıkamazsınız. Çünkü olası bir kazada bunu ödeyebilecek bir teminatınız olması gerekir.

iHA'da yerleşim alanında yaşayacağınız kazada bunun mağduriyetini işte bu sigorta karşılayacaktır. Evet, karşı tarafa vereceğiniz mağduriyette 400Bin TL ye kadar bir teminat söz konusudur. Yalnız burada dikkat edilmesi gereken SHGM 'den izinsiz uçmanız halinde Sigortanızın bir geçerliliği yoktur. Yani sigortanızı SHGM'den izin alırken yaptırmanız gerekir.

1 Yıllık yapılan ve cihaz üzerine yapılan bu sigorta işleminde cihazınız Ticari kaydı yapılmış olması gerekmektedir. 2021 yılında İHA-0 sınıfındaki araçlar için 1 yıllık sigorta bedeli 126 Euro olup bu rakam yıldan yıla değişmektedir.

Sigorta poliçenizi çalıştığınız acenta kesebilir. Araç tescil numarası , Pilot Lisans numarası gibi sorulara cevap bulamazsanız Droneturk olarak çalıştığımız sigorta şirketi sizlere yardımcı olup poliçenizi hazırlayabilecektir. Sigorta bedeli Türkiye'de Allians Acentaları kesmektedir ve fiyat hep standarttır.

Maalesef cihazlarımıza kasko yapılamamaktadır. . Sigorta sadece karşı tarafa vereceğiniz hasarı karşılar. Yani cihazı düşürünce cihazınızı tamir etmez. O yüzden sadece SHGM den izin alırken yaptırmanızda fayda vardır.

Profesyonel Drone Pilotu Adaylarına Tavsiyeler
  • Kesinlikle cihazınızı kaydetmeyi unutmayın, ehliyetinizi yanınızdan ayırmayın.
  • Cihazı kaydettiğiniz zaman SHGM de Araç Ruhsatı yazar. Onun çıktısını alıp çantanızda bulundurun
  • SHGM sisteminde QR kodu cihaza yapıştırın der, bu aracınızın plakasıdır. Onu yapıştırırken cihazınıza GSM numaranızı da yapıştırın. Sinyal kesildi, cihazınız bir yere indiği zaman size ulaşabilsinler. Ben cihaz buldum diye Emniyete götürüp teslim etmezler en azından
  • Uçacağınız bölgeyi iyi tanıyın. Bir çok kişi kaçak uçtuğunu ne kadar inkar edilse de biliyor herkes. Eğer yoğun nüfus olan yerdeyse gizli uçmayın. Ummadığınız yerden çok başınız ağrıyabilir. En azından emniyete uğrayıp kendinizi ifade edip insiyatif almaya çalışın
  • Yazlık alanlarda özellikle uçmamaya çalışın. Çünkü insanlar kendilerini çektikleri zaman şikayet etmektedir. Size kesilen İHA Cezası aslında Özel Hayatın Gizliliğindendir. Bu yüzden insanlara rahatsızlık vermemeye çalışın
  • Cihazınızla kaza yaşamamanız için gerekli tüm eğitimleri eksiksiz alın, pratiklerinizi yapmayı unutmayın. Pusula kaliibrasyonu, İmu Kalibrasyonu, Sensör Kalibrasyonu, GPS, Pusula okuma vb tüm oryantasyon eğitimlerinizi tamamlayın. Kumandadan yukarı tuşuna basmak değildir drone uçurmak unutmayın.

Aslında yazacak çok şey var ama yine de siz BURAYI TIKLAYARAK Facebook Grubumuz Droneturk'e üye olun ve hergün oradaki paylaşımları takip etmeyi unutmayın

Kırımsız uçuşlar ...

 

  займ наличными в москвезайм на карту с 18 лет срочнозайм кредит онлайн займ от частного лица иркутскзайм на карту maestroбыстрый займ по паспорту

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
Sohbeti Başlat
1
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
İHA Eğitimlerini mi araştırıyorsunuz?